Besök av sjöräddningen 13/6 2015

I lördags 13/6 hade vi besök av Tommy och Tobias från Ornö sjöräddningsstation.
Vi blev nog närmare 20 personer som fick en bra information om vad man ska tänka på om någon faller ihop medvetslös och man kan befara hjärtstopp.
Det blev genomgång av HLR och användning hjärtstartare/defibrillator.
De hade med sej en övningsdocka, Anne, som vi fick prova på. Vi tog också fram en av våra egna hjärtstartare för att kolla lite hur den fungerade. Det tog 5 minuter att springa från Östra bryggan till Norra brandboden och tillbaka för att hämta den! Någon anmälde direkt att de kunde skänka en cykel till en av brandbodarna så kan man ta sej fram lite lättare och snabbare.
Vem skänker cykel nr 2?

En annan idé som kom upp var att det borde finnas medlemsförteckningar i brandbodarna och i hjärtstartarväskorna så att man kan tillkalla hjälp från ön. Men DET ÄR ALLTID 112 som man ska ringa först!

    
Vi fick tips om:

– HLR-Rådet – Svenska rådet för hjärt-lungräddning http://www.hlr.nu/

– SMS Livräddare http://www.smslivraddare.se/

Föreningen har en egen övningsdocka som går bra att låna så man öva lite i lugn och ro. Kontakta Göran i 42: an om Du vill låna den.

Sjöräddarna gör ju detta på egen tid helt utan ersättning. Vi kan gärna visa vår uppskattning genom att gå med i Sjöräddningsällskapet http://www.sjoraddning.se