Information nr 12 från avloppsgruppen 2015-03-11

Avloppsnytt 11 var den föregående informationen som lagts ut på vår hemsida (2014-10-10). Eftersom intresset för andra avloppslösningar stannat upp och var och en har hittat vad de tycker sig kunna acceptera har vi hittills inte haft så mycket att informera om. En stor del av medlemmarna har valt Willa Eco-Matic och flera har gått vidare med att komplettera sina befintliga tvåkammarbrunnar.

Nu har det i slutet av februari i år dock kommit nyheter från vårt samarbete med övriga öar som tyder på att SMOHF förändrat sin syn på Biobox XL. Tidigare har det endast accepterat Biobox XL om man haft endast ett tappställe inomhus. Nu har minst en i Söderviken och en i Ornöboda fått positivt beslut för såväl dusch som tvättmaskin som diskmaskin. Detta föranleder att några av oss tänker gå vidare med Biobox XL trots hotet om avslag och hela processen med länsstyrelsen och miljödomstolarna. Hittills har de haft olika bedömningsregler och ingen kan veta vad som gäller.

För egen del har jag haft kontakt med SMOHF angående vår ansökan och hotet om avslag har lagts på is. De begär nu att vi under sommaren ska redogöra för vattenåtgången på fastigheten innan de anser sig kunna ta slutlig ställning till vår ansökan.
Bosse Sjöberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s